неділю, 10 лютого 2008 р.

Острів Елліс - пошук родичів

В багатьох на Галичині є родичі в Америці, і можливо комусь буде цікаво дізнатися про них або принаймні знайти документи, що стосуються їх еміграції.

З Вікіпідії:

Елліс (англ. Ellis Island ) — острів, що знаходиться у східній частині США y Верхній Затоці Нью-Йорку.

Від 1-ого Січня 1892 до 12-ого Листопада 1954 Федерально-іміграцінай станція на Остові Елліс процесувала приблизно 20 мільйонів людей здебільшого з Європи. Сьогодні приблизно 100 мільйонів Американських громадян мають родини, які пройшли через острів Елліс. Тепер станція на острові є музеєм.

Так от, я шукав загублені гілки родини і натрапив на цікавий ресурс в інтернеті, www.ellisisland.org. Він дає можливість пошуку по списках пасажирів, що прибували від 1-го січня 1892 по 12 листопада 1954 року на американську землю через острів Елліс. Якщо зареєструватися, то можна навіть переглянути сертифікат прибуття на острів, а якщо копнути глибше, нажавши кнопку збільшеного перегляду, то видасть трохи збільшений оригінальний (!!!!) запис, де є такі дані: прізвище, ім'я, хто оплатив білет, сімейний статус, вік, національність, до кого їде (з адресою), звідки походить, і т.п. По тих даних вже можна починати вже суттєвіший пошук. На сайті ті документи пропонують купити, однак я умудрився стягнути їх повністю без купівлі (якщо комусь треба, то зв'язуйтесь).

1 коментар:

Unknown сказав...

Дякую. Теж найшов родичів. Шкода тілько, що період часу обмежений 1892-1924 р.р.

Google Analytics