неділю, 20 квітня 2008 р.

Ubuntu портоване на ARM!

Серце стискалося від захоплення, читаючи оцю новину. Ще тільки вчора я рився в неті, шукаючи інфу на ту тему. І от на тобі, Убунту портували процесори ARM. Я все таки дуже хочу малий зручний супер пристрій з звичною зручною універсальною системою в кишені. І звичайно по нормальній ціні. Типу от цього агрегатика, його грозилися продавати по 300 баксів. Або оцього N810.

3 коментарі:

Анонім сказав...

ubuntu - молодша сестра debian, яку вже давно портовано на ARM. Я юзаю debian систему на своїй Motorola a1200e вже декілька місяців. Це не новина зовсім. І в інеті я зараз через squid, встановленний на телефоні, налаштував також самбу, ssh, mc, mplayer, повноцінний X сервер, та багато ще чого. GUI - GPE (gnome environment мені більш до вподоби ніж qt-kde). Тепер мій телефон - повноцінний сервер, можливості телефону не пошкоджено. Ось так.
darion

Yarema сказав...

Я про це знаю, читав багато про можливості цього телефону. Але, як на мене, телефон трохи замалий, як не як для більш-менш повноцінної роботи потрібно трохи більший екран.

Анонім сказав...

цілком згоден. Тому я зараз і дивлюся у бік eee PC. Але це різні категорії, і мабудь вони будуть доповнювати одна одну в ідеалі. Телефон завжди у мене в кишені. Я маю можливість через інет зробити деякі зміни на корпоративному сервері в разі потреби. Я планую зробити відеосервер з нього. З детектором руху, але щось mencoder випадає з помилками коли я намагаюсь зграбити відео з камери. Мені більш до вподоби друга модель olpc http://blog.laptopmag.com/first-look-olpc-xo-generation-20

Хоча вона вийде у вільний продаж тільки у 2010 році...

Google Analytics