неділю, 3 листопада 2013 р.

Дитячі канали на ТБ

Волею долі-недолі, вже ось як рік доводиться втикати в дитячі канали з супутникової антени. Вони в мене сформовані в окремий розділ під назвою "Дитячі", і час від часу використовуються як фон. Хочу зазначити, що говоритиму про суто українські канали, тобто які територіально надаються з території України. Що ж воно таке насправді - зараз буде видно. Це мій, суб’єктивний і незалежний, огляд. Отже, топ:

1. Malyatko TV (на сьогодні ASTRA-4A (5º сх.д.), частота прийому – 11766 МГц, горизонтальна поляризація (Н), символьна швидкість – 27 500 Мсимв./сек, FEC – 3/4) - супер, супер і супер канал! Чиста українська мова. Прості мультики наших студій, які наша ляля з цікавістю оглядає. Кілька цікавих мультсеріалів, серед яких хотів би відзначити Хайді і Рубі. Ну а хіт Черепаха Аха!  Крім того, українські казки, колискові, просто пісні українською, Веселі Хтосики, створені для діток і для допомоги батькам. Правда, серіал Ангели і Демони - фігня рідкісна, як на мій густ, так і нашої лялі, яка починає нервувати від нього.

2. Sonce (UA) (на сьогодні ASTRA 4A, 12284V, DVB-S/MPEG-2, 27500, 3/4) - може бути, канал створений ініціативою Студії Пілот. На разі йдуть передачі для дітей, Мапети, кілька розвиваючих і розважальних програм. Основна мова українська, хоча кілька разів траплялися програми мовою заклятого сусіда.

3. Pixel (на сьогодні AMOS 5E, 11389H, DVB-S/MPEG-2, 27500, 3/4) - кілька мультсеріалів, Баранчик Шон один з найцікавіших і озвучених українською. Трохи дитячих програм, радянські мультфільми і новітні мультфільми, не озвучені українською. Мала дивиться Баранчика Шона.

4. MOYA DYTYNA (на сьогодні ASTRA 4A, 12399V, DVB-S/MPEG-2, 27500, 3/4) - це взагалі якесь непорозуміння. Канал майже повністю російськомовний (не враховуючи рекламу і кілька українських дитячих програм). Все решта - програми, закуплені в Росії, навіть не адаптованими для українського телеглядача, а тим більше для українських дітей. Мультфільми, мультсеріали, програми, більше цікаві дорослим, ніж дітям (про вагітність, етс.) Вночі тільки реклама.

Все, на цьому "український" контент вичерпується. Малятко рулить.

Немає коментарів:

Google Analytics