понеділок, 14 грудня 2015 р.

Встановлення flash-програвача в Chromium OS

Продовження попереднього допису.
Встановлюємо flashplugin на наш Chromium OS комп'ютер. Виглядає це все досить просто. Логуємося в Chromium OS на своєму компі, запускаємо переглядачку Chromium i відкриваємо наступне посилання: http://pastebin.com/9T1wbwir. Тикаємо мишкою на Download і звантажуємо файл як chromium.sh на свій диск в теку Завантаження (Downloads). Далі тиснемо на Ctrl+Alt+F2 і переходимо в системну консоль. Ctrl+Alt+F1 повертає нас до звичайного інтерфейсу. Вводимо назву користувача chronos і в якості паролю слово password. Далі запускаємо скрипт
sudo bash Downloads/chromium.sh
ввівши пароль password. Чекаємо, в кінці графічний інтерфейс перезавантажиться. Логуємося, запускаємо знову переглядач Chromium і відкриваємо сторінку chrome://plugins/ і переконуємося, що в списку появився програвач flash. Цей скрипт встановлює flashplayer для 32 та 64 бітної версії Chromium OS.
З рівня консолі можемо поміняти пароль типового користувача chronos на якийсь інший і виконувати інші суто лінуксовські команади. Можна теж поекспериментувати з консоллю з рівня графічного інтрфейсу, запустивши переглядачку і натиснувши Ctr+Alt+t . Це перекине нас в консоль crosh, але набір команд там обмежений. Можна скористатися командою help_advanced, щоб переглянути повний список команд і опцій до них. В основному це команди, що стосуються відладки системи.

Немає коментарів:

Google Analytics