суботу, 10 травня 2008 р.

Мої розборки з GPS

Почалося все з того, що я отримав в подарунок на день народження з випередженням від брата подарунок: GPS navigation system Siemssen Strato 6088 з Windows CE 5.0 на борту. Фірма німецька, і продажі є вони тільки в Німеччині і Австрії.
Звичайно, попробувавши функції Navigon-а, який по замовчуванні йшов на 512 магабайтовій картці SD, і викривши, що там впаковано карти на Німеччину і Австрію, я був не зовсім вдоволений. Та і система навігації мені була не дуже до вподоби. Більше мені імпонує розвинуте iGo8, з яким я вже мав справу. Отже постала задача поставити iGO8 на Strato ну і попутньо вивільнити ще якісь функції самої системи.
По замовчуванню система стартувала тільки при вкладеній картці SD, на якій і була записана Navigon. Ясна справа, першим ділом я бекапнув картку, потім все з неї викинув, поставив iGO, помінявши ім'я завантажувального файлу на той що був в Navigon. Ха, такий простий хак не обманув систему, і ніфіга цікавого не відбулося - система матюкнулася що немає файла і видала 2 опції - спробувати ще або ресетнути прилад. Треба шукати щось інше. Це змусило мене вдатися до серйозного пошуку в інтернеті, і нарешті ось просте вирішення задачі:
1. Стягнути на комп з віндою ActiveSync на сторінці вінди і заінсталювати. Аплікація запуститься і при підключенні GPS девайса за допомогою кабеля USB відразу ж його розпізнає і синхронізує з компом.
2. Стягнути і інстальнути CEregEdit - Remote Registry editor. Запустити його, знайти HKEY_LOCAL_MACHINE\init і замінити в регістрі Launch50 то що там є на Explorer.exe .
3. Записати і ресетнути.

І вуаля! При завантаженні відкривається десктопчик Windows CE, ну а далі вже нема проблеми додати на десктоп лінк на завантажувальний файл iGO з карточки SD.


Велике дякую Rudi Globler за поради, викладені в нього в блозі.

На цьому мої розборки не закінчилися. Про це далі.

4 коментарі:

Анонім сказав...

Дякую за допис, завдяки йому я почав свої експерименти із подібним пристроєм :) Правда у мене получилось шляхом підміни файлів

Yarema сказав...

Дякую за допис. В мене, на жаль, все так легко не вийшло, напевно вся справа в тому, що там накрутили в вшитій Віндовс Мобайл 5.0.

Під час експериментів (я пробував ставити софт від Міо) я завалив той GPS, що він взагалі не ресетувався, лиш блимала завставка. Довелося лізти всередину і ресетнути дві ніжки на чіпі, тоді все пішло...

Анонім сказав...

Там не Windows Mobile (із ним якраз усе просто), а Windows CE :( І виявилось, що у мене теж версія 5.0 (про 6.0 Core - це я вичитав із наклейки на корпусі).

Ти нормально (зразу) добрався до пристрою ActiveSyncом? Мені так і не вдалось - USB порт переключений у режим картрідера (настройки вінди такі).

PS: я знайшов Print Screen :) це трохи зручніше, аніж фоткати :)

Yarema сказав...

Та, я відразу добрався. Там така річ - є така директорія в пам’яті, називається Resident Flash, я так розумію, що там якраз і зашита та вся Мобайл з її настройками. А можливо і в чіпі - біда її знає. До неї я вже не пхався - вистарчило стресу і без того :-) В мене так само стартує з завантажувального файла, але все достатньо специфічно, твій варіант не проходить так просто.

Google Analytics