середу, 17 лютого 2016 р.

OpenWRT і модем ZTE MF880 (продовження)

Цей допис є продовженням історії "сексу" з вищеназваним модемом. Не знаю, як цей модем потрапив в список підтримуваних, якщо стільки з ним гемору. Я писав про новий скрипт /lib/netifd/proto/wwan.sh з пакунку wwan, який має займатися розпізнаванням модему і передачею конфігурації на інші скрипти з'єднання. У випадку мого модему це мав бути /lib/netifd/proto/qmi.sh. Сьогодні ще раз переглянув той скрипт, і вгорі скрипта зацікавився параметрами, з якими він працює. А саме параметром "delay" i "modes". "Modes" то зрозуміло, це з якою мережею має з'єднуватися, типу "all,lte,3g,..", можна подивитися допомогу по uqmi. А от "delay" мене навів на підозру, що це напевно затримка для повної ініціалізації модема. І дійсно, опускаюся нижче по скрипту і бачу стрічку
[ -n "$delay" ] && sleep "$delay"
якраз перед тими, які я коментував перед тим. Аааах, он в чому справа! Ну все, міняю wan інтерфейс до первісного стану, коментую стрічку для cron, створюю новий wwan із затримкою 20 секунд для проби:
config interface 'wwan'
        option 'proto' 'wwan'
        option 'apn' 'internet'
        option 'delay'    '20'

витягую модем, запихаю назад - мережа появляється! Виключає, включаю рутер - модем без проблем спокійно з'єднується! Як все просто... Проблема в тому, що ці скрипти добре не документовані, і всюди доводиться проламуватися крізь хащі.  

1 коментар:

tivasyk сказав...

як то сі каже: вік живи — вік учись… читати код =)

Google Analytics