пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Проект роверового лічильника на базі смартфону Sony Experia X8. Частина 2.

Перша частина міститься тут.
Поки замовлені деталі добираються до мене з "центральної країни", я не знати для чого зайнявся у вільний час зміною софту телефону Sony Xperia X8, який збираюся використати в якості роверового лічильника. В принципі, можна було б і залишити оригінальний софт. Додаткова міні SD-карта служить сховищем карт для Orux Maps. Все працювало добре на оригінальному софті, однак потяг до вдосконалення потягнув мене вперед. Пишу це все здебільшого для себе, можливо комусь теж знадобиться.


Попередні відомості.  На жаль, для деяких маніпуляцій потрібна вінда, решту можна робити з лінукса. На телефоні повинна бути встановлена остання офіційна версія прошивки, тобто 2.1 зі стоковим ядром (наведені посилання на файли прошивки і ядра послужать, коли спартачиться весь процес нижче), її встановлюють за допомогою Sony PC Companion або Sony Update Service. На вінду мають бути попередньо встановлені драйвера ADB.
Далі по кроках.
  1. Розблоковуємо завантажувач. Стягуємо на комп з віндою архів, розпаковуємо, якщо телефон не має Sim-lock, тоді запускаємо файл msm7227_semc.cmd, якщо має і був розблокований, тоді msm7227_setool2.cmd. В кінці процесу маємо побачити в терміналі рядок: successfully wrote 0003ff00. Все, зроблено.
  2. Root-уємо телефон. Ідемо в Settings => Applications => Development => ставимо галочку на Android Debugging. В Settings => Applications ставимо галочку на Unknown sources. Підключаємо телефон в режимі заряджання. На комп з віндою звантажуємо файл SuperOneClick, розархівовуємо, запускаємо знайдений там файл SuperOneClick.exe з в режимі адміністратора, клацаємо на ROOT, чекаємо на напис "Device is rooted" і додатково встановлюємо BusyBox. Відключаємо телефон, перезавантажуємо, перевіряємо чи є програмка SuperUser. Якщо нема, треба все зробити знову.
  3. Встановлюємо xRecovery. Для цього закидаємо на телефон файли RootExplorer і BusyBox. Перед тим бажано встановити якийсь менеджер файлів типу OI File Manager, якщо не встановлено якогось, і вже з нього встановлювати RootExlorer і BusyBox. Архів Xrecovery_with_offline_charging.zip потрібно розпакувати на компі і закинути на телефон. Відкриваємо RootExplorer-ом файли з цього архіву і закидаємо в теку /system/bin телефону. Перед тим потрібно змонтувати розділ з правам запису. Якщо буде питати про перезапис, то погоджуємося. На всіх файлах ставимо права запису, читання і запуску для власника, користувача і інших. Все, перезавантажуємо і, як тільки появиться напис "Sony Ericson", натискаємо на кілька разів кнопку "Назад" на телефоні. Має завантажитися меню recovery. 
  4. Прошиваємо модем, ядро nAa, прошивку miniCM7 і gapps. Відключаємо кабель телефону від компа, вимикаємо телефон. Можна на якийсь час витягнути батарею і вкласти назад. Можна забути тепер про вінду, більше вона нам не знадобиться.  Переходимо на лінукс. Встановлюємо пакунок xperia-flashtool (в різних дистрибутивах інша назва), запускаємо його з правами суперкористувача. Чекаємо поки синхронізується база апаратів, потім тиснемо на кнопку з зображенням блискавки, вибираємо режим Flashmode, Source Folder вказуємо, де лежать файли прошивки, а саме модем Baseband 15 і ядро nAa 2.6.29. У flashtool появляться теки SonyEricson X8 -> E15i з підтеками Baseband_015 -> 2.1.1.A.0.6 і 2.6.29.6-nAa-14 - > nAa-14. Вибираємо спочатку модем, тикаємо кнопку Flash. Появиться вікно з поясненням, що робити далі. А саме: натиснути на телефоні кнопку "Назад" і тримати її, тоді підключити кабель до комп'ютера. Має загорітися на телефоні в правому верхньому куті зелений діод. Тільки тоді відпустити кнопку "Назад". Має початися прошивання телефону, яке можна слідкувати на терміналі flash-tool'а. Аналогічно прошиваємо ядро. Прошивка ядра встановить також CWM-recovery, заходимо так само як і з xRecovery, але тикаємо на кнопку "назад" при появі плаваючого напису nAa. Закидаємо на sd-карту телефона прошивку miniCM7, gapps, щоб далеко не ходити, то і OruxMaps, Strava і TitaniumBackup. Прошиваємо miniCM7 і gapps з під CWM-recovery, не забуваємо робити wipe. PlayMarket я б рекомендував замінити на останній, щось той в прошивці не працює добре.
  5. Ну а далі вже що фантазія підкаже, телефон повністю керується Вами на усіх рівнях.
 Частина 3
Частина 4


Немає коментарів:

Google Analytics