понеділок, 4 серпня 2014 р.

2 дні на Ліптовській Марі (Liptovská Mara) в Словаччині

Як завжди, спонтанний виїзд. Ідея виїзду була подана нашими знайомими, ми відразу сіли шпортатися в неті, шукати відповідний кемпінг. Було три точки: кемпінг біля термальних басейнів в Оравіце MeanderPark, кемпінг Tilia Camp Gäcel в Dolný Kubín і кемпінг Mara Camping.
Вирішили їхати в останній, він був найдальший від нас і на березі величезного водосховища Ліптовска Мара (Liptovská Mara). Ми виїхали в п’ятницю в 6 вечора, зранку до нас мали долучитися знайомі. Швидке збирання, закидання всього необхідного спорядження, що вже кілька років чекало свого часу в пивниці.. Давно ми вже не їздили, певні життєві негаразди і потім народження Оріяни вибило нас з колії. Отже, зібралися і поїхали. Ненавиджу їздити Словаччиною з її обмеженнями швидкостей і поліцаями в майже кожному селі. Це ще була п’ятниця вечір, і їх було особливо багато. Погода явно не радувала, але як їдемо то їдемо. Добралися аж пів 10 вечора. Швидка реєстрація в рецепції і рушили на пошук місця під палатку. Людей купа, темно, якесь місце знайшли. Під ногами чавкало, від сусідів дізналися, що від обіду лив дощ. Сяк так розклалися, швиденько надув матрац, розстелив, швидкий перекус малій, мала відрубалася і ми ще поодинці розвідали територію. Кемп огороджений, на руку і палатку чіплялася стрічка-ідентифікатор, під скло машини теж картка. Час від часу проходила охорона з ліхтариком. Був душ (холодний), кухня, туалети, питної води вдосталь, можна було підключитися за окрему плату до струму. Зранку мала зробила нам пробудження в 6. Небо затягнене хмарами, сиро, темно. Забули похідний столик вдома. На нашому старому балоні з газом Іра зробила малій манку, Оріяна поїла і почала розвідувати табір. Я вже хотів дзвонити знайомим, щоб не їхали, але мене стримала Іра.


 Біля 9 ранку почало розвиднюватися, проклинилося сонце, стало веселіше. Народ потроху почав збиратися їхати далі і ми перетягнули палатку в більш стратегічніше місце - до столика.
 Під’їхали знайомі, сонце вже так серйозно почало припікати, і ми потягнулися на пляж. Оооо! Це було супер. Вода, як виявилося, не встигла вистигнути і ми позалазили в неї. Який то був кайф!
 Оріяна бігала по берегу, кидала камінці в воду, море щастя.
 Краєвиди просто шикарні,постійно радували наше око
 На території було два надувні басейни, де були для старших дітей атракціони: дитячі водоцикли, човники, кулі. Коштувало 15 хв 2 євро, ми дурно віддали їх. Мала більше 2 хв не витримала, як не як ще 2 років нема, але за то рвалася в басейн плавати, а це було заборонено. Чесно кажучи, краще б зробили басейники з мілкою водою для дітей і мамів, було б більше користі, най і за 2 євро...
 На території є кілька місць для вогнищ, де ми пекли ковбасу.
 Пляж піщано-кам’яний з мілким каміннячком. На пляжі здибали пару з Києва, які верталися з Італії, які радо відреагували на нашу українську, самі підійшли і ми мило поспілкувалися. Пізніше зустріли ще одну пару з країни заклятого сусіда, які вдавали, що нас не бачать і не чують :-)
Буйки досить далеко, можна було доволі наплаватися, бо часом ті буйки так близько ставлять, що і розігнатися нема як..
Іра розсікає воду:



 Моя студентська двомісна палатка вже своє відслужила. Хоч і дала нам притулок, але Оріяна псіхувала, що їй мало місця, вона не може стати на повний ріст і закатала нам істерику. Ледве заснули її і ще кілька годин посиділи з пивом і вином за столиком. Наступний ранок був жаркий, сонце світило так як має бути. Ми  потроху складалися, наші знайомі мали вже виїжджати, ми ще лишилися до 12 і пішли на пляж.

 Сходили ще раз на пляж, я на тому ранішньому сонці конкретно обгорів. Поскидали все і поїхали. І напевно вернемося ще не раз.

Підсумовуючи:
Перша далека вилазка з дитиною вдалася.
Треба поміняти палатку, докупити ще один балон з газом.
Після приїзду був оновлений список необхідних речей для кемпінгу.
3-4 години Оріяна спокійно їде в машині, більше вже ні, треба зупинятися.

Три кілометри від нас був один з найбільших аквапарків в Європі Tatralandia, ми поїхали до нього, але Оріяна заснули в машині і ми поїхали в Tesco. Знайомі таки пішли в нього і пожалкували: величезні черги, розраховано вже на зрілих дітей і дорослих. Перед тим сусіди-поляки відраджували нас іти туди з малою дитиною, і це було слушно. Добре, що наші знайомі передзвонили також нам і розказали обстановку, так що ми спокійно зробили закупи і вернулися на пляж біля кемпінгу.

Витрати:
Біля 400 км було проїхано, на дорозі назад ми ще заїжджали подивитися і оцінити інші кемпінги.
15.40 євро за нас двох і машина (мала безплатно) на 2 ночі = 30.80 євро
2 євро за атракціони для Оріяни
35 євро поїсти на трьох в ресторані
біля 40 євро на закупи всякої фігні в ближньому супермаркеті Tesco (сири, Kofola (чеський бренд солодкої води з травами, типу Coca-Cola), вино, пиво, вода мінеральна, хліб, булочки, салямі, етс.)

Немає коментарів:

Google Analytics