понеділок, 4 січня 2016 р.

Шосейний ровер Koga Miyata Gran Racer 1994 року

Цей шикарний шосейник потрапив мені в руки випадково. Як тільки я побачив його кольори, то зрозумів, що він мусить бути мій. І це синьо-жовте чудо дійсно є суперове. А взагалі я спочатку думав, що Koga Miyata це японська фірма. Насправді не все так просто.


Компанія була заснована в 1974 голландцем Andries Gaastra, який перед тим відійшов з компанії Batavus свого батька. Назва Koga - це комбінація перших двох літер прізвища його дружини Marion Kowallik та перших двох літер його прізвища. Додаток Miyata появився в результаті співпраці з японським виробником Miyata, виробником дуже легких рам для роверів. Взагалі є сенс говорити тільки про компанію Koga, однак від самого заснування до 2010 року назва Koga завжди йшла разом з назвою Miyata, то ж часто назви Koga і Koga Miyata в цей період часу означають ту саму компанію. Koga Miyata почала свою діяльність з використанням найкращих японських компонентів. Koga Miyata зробила ставку на легкість ровера та якість компонентів від японських виробників, таких, як Shimano, ставши їхнім офіційним імпортером.  Дизайн і збірка велосипедів проводилася вручну в Нідерландах. Спочатку Koga Miyata продукували тільки шосейні велосипеди. В 1976 вони додали ряд високоякісних рандонерів або ж туристичних велосипедів, а в 1986 і гірських велосипедів.

З 1980 Koga Miyata почали спонсорувати велосипедну групу IJsboerke. Це привело до негайного успіху голландця Peter'а Winnen'а, який виграв  етап в Tour de France навколо Alpe d'Huez. Міжнародне визнання голландського бренду Koga Miyata відразу почало зростати.

У 1992 Gaastra продав свою компанію групі Atag Cycle, яка шість років перед тим придбала компанію Batavus його батька. Gaastra залишив Koga, і Co Rijcken, який був разом з ним в компанії від самого початку, очолив її. Зі зростанням бізнесу Gaastra ставав все менше заангажований в розробку роверів, а саме це його найбільше цікавило. Gaastra залишився в Koga в якості консультанта і продовжував впливати на дизайн роверів.

У 1993 після продажу Koga Miyata також почала випускати гібридні велосипеди.

У 2010 році Koga Miyata припинила використання рам від компанії Miyata, внаслідок чого на рамах зник додаток "Miyata" і появився новий бренд Koga, відомий і сьогодні своїми якісними і дорогими роверами для велоспринту, пелотону та інших різновидів велоспорту.

Цікаво, що до сих пір в мережі можна знайти брошурки, які випускала компанія від 1976 року.

Ось такий чудовий ровер Koga Miyata GranRacer на базі хром-молібденової рами hardlite FM1, повною групою Shimano RX100, розміром рами 61 см і вагою 10.2 кг:










2 коментарі:

tivasyk сказав...

тобто це його оригінальні кольори? p.s. особисто мені більше подобаються чіткі границі між кольорами. але виглядає справді гарно.

Yarema сказав...

Кольори оригінальні, рама взагалі в чудовому стані.

Google Analytics