пʼятницю, 3 серпня 2012 р.

Тор для каяків - тренування любителів сплавів

Давно вже хотів розказати про цю місцину, оскільки мої роверні стежки часто проходять повз неї, а катання на роликах відбуваються саме там. В народі то називається tor kajakowy, або просто Kolna, по назві спортивного осередку Kolna. Спорткомплекс мене на разі не дуже цікавить, поки триває літо, а от то що навколо - навіть дуже. Отже, місцина знана тим, що тут на штучно прокладеному каналі, відгалуженні Вісли, народ вчиться сплавлятися. Зазвичай канал мілкий і в ньому нічого не відбувається. Але коли приходять охочі до навчання з каякового клубу, починається забава. Нижче на світлинах сам канал, вдалині видно накритий тентом початок сплаву:
Ось так виглядає канал зблизька. Видно сині понтони і висячі патики, за які в разі потреби можуть чіплятися учасники сплаву які служать мітками розвороту для байдарок:
 На березі лавочки для охочих подивитися безплатне шоу та відпочити:
Нижче я зловив учасників сплаву на гумовому човні. Після сплаву човни витягуються на берег і бусік з причепом тарабанить їх на початок тору. Вся екіпа йде пішки, там недалеко:

Місцина дійсно мальовнича, вартує туди приїхати і просто полежати на траві, роздивляючись пейзажі. Отой храм на горі - це кляштор Камедулів, чоловічий монастир. Жінки-прочанки туди допускаються тільки кілька разів в році.
Наостанок відео:
На березі стоїть стовп з лавочкою для очікуючих на краківський водний трамвай. Це кілька років тому була ідея пустити такий трамвай-човен, який би возив людей по Віслі. Не знаю, чи це функціонує зараз, але зупинки розкидані по всій Віслі коло Кракова. Оця зупинка вже певно функціонувати не буде - після минулорічної повені вода намила піску і відійшла далі, так що пристань фактично опинилася на суші.

Немає коментарів:

Google Analytics